Veelgestelde vragen

Wat kost 24-uurs thuiszorg van De Zorgheuvel

Onze 24-uurs zorgservice kost op dit moment tussen de 4.750 en 5.500 euro per maand, indien u een PGB heeft en daaruit betaalt. Diensten die betaald worden vanuit een PGB zijn vrijgesteld van btw. Als u geen PGB heeft, wordt de zorgservice met btw verhoogd.

Is dit veel geld? Nee, zeker niet als u ziet wat u ervoor krijgt. U krijgt iemand permanent in huis die u te allen tijde kan bijstaan. De zorghulp neemt een deel zorg van u of uw naaste over waardoor er weer rust in huis komt.

Wat is een PGB?

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een door de overheid beschikbaar gesteld geldbedrag waarmee u zelf inwonende zorg kunt inkopen. Het persoonsgebonden budget wordt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) gefinancierd

Hoe vraag ik een PGB aan?

Om in aanmerking te komen voor een PGB moet u een CIZ-indicatie hebben. Het CIZ is de instelling die bepaalt of u recht hebt op een PGB en wat de zorg moet zijn die u nodig heeft.

Kunt u mij helpen met het aanvragen van een PGB?

Ja, dat kunnen wij. Wij hebben contact met PGB-bureaus. Dit zijn bureaus die u kunnen helpen bij het aanvragen en het beheren van uw PGB. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te door te nemen.

Wat doet een zorghulp van De Zorgheuvel precies?

Een zorghulp van de Zorgheuvel helpt. Ze zorgt voor u. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan helpen met opstaan, aankleden, douchen, boodschappen doen, koken, samen eten en wandelen. Onze zorghulp verricht echter geen medische handelingen. Hiertoe zijn ze niet bevoegd. Als u puur medische zorg nodig hebt, kunt u zich daarvoor wenden tot de lokale thuiszorg.

Is de taal een probleem?

Nee, in bijna alle gevallen blijkt dat geen enkel probleem. Onze zorghulpen spreken Duits of Engels. Dit wordt met u afgestemd tijdens de intake die we doen voor we op zoek gaan naar een passende hulp. Meestal leert de zorghulp snel een aantal nuttige woorden. Hierdoor is noodzakelijke communicatie geen probleem. U woont samen in één huis en zult in korte tijd aan elkaar gewend raken. Wij zijn zelfs bezig met het organiseren van een taalcursus, specifiek afgestemd op de hulp in huis.

Wat houdt ‘inwonend’ precies in?

Dit houdt in dat de zorghulp bij u in huis komt wonen. U heeft hiervoor minimaal een aparte kamer met een bed beschikbaar. De zorghulp maakt gebruik van uw keuken en badkamer en eet met u mee. De kosten hiervoor zijn voor u en komen bovenop de vergoeding voor onze dienst.

Hoe is de zorghulp verzekerd?

De zorghulp is in het land van herkomst verzekerd. Die verzekering is ook geldig in Nederland. Daarnaast is ook De Zorgheuvel verzekerd voor eventuele schade die een zorghulp bij u veroorzaakt.

Hoe lang blijft een zorghulp?

U kunt uitgaan van een periode van 3 maanden. Daarna wordt de zorghulp gewisseld met een andere zorghulp. Ons streven is dat u 2 vaste zorghulpen heeft die elkaar afwisselen. Een langere of een kortere periode dan 3 maanden is bespreekbaar, onder andere in overleg met de zorghulp.

Ik heb medische verzorging nodig, kan dat ook?

De zorghulp is niet bevoegd om in Nederland medische zorg te verlenen, ook al kunnen ze dit meestal wel of hebben ze de benodigde diploma’s die gelden in het thuisland. Voor medische hulp verwijzen wij u naar de lokale thuiszorg. De zorghulp en de medische thuiszorg vullen elkaar aan. Samen is de zorg compleet geregeld.

Hoe komt mijn zorghulp naar Nederland?

De Zorgheuvel begeleidt de reis van thuisland naar Nederland, tot aan uw voordeur en vice versa. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken.

Hoe is de begeleiding geregeld?

Uw zorgcoördinator neemt geregeld contact met u op om te overleggen of alles naar wens is. Wij streven naar een perfecte match tussen u en uw zorghulp omdat we weten hoe belangrijk dat is. Als dat nodig is, overleggen we ook met de zorghulp. Zowel u als uw zorghulp moeten beide tevreden zijn.

Is de zorghulp gediplomeerd?

Jazeker, bijna alle zorghulpen hebben in hun thuisland een opleiding in de zorg gevolgd. Nog belangrijker… de meeste zorghulpen hebben ook al ervaring in de zorg. Na de intake selecteren wij voor u een selectie van zorghulpen. Bij die selectie staan tevens de opleidingen en werkervaring aangegeven.

Kunnen we met een zorghulp spreken voor hij/zij naar Nederland komt?

Dat is zeker mogelijk. Sterker nog, wij raden u zelfs sterk aan om dat te doen. U kunt altijd bellen en in de meeste gevallen kan dit ook via Skype zodat u echt ‘live’ kennis kunt maken met een zorghulp.

Ik ben niet tevreden met de zorghulp. Wat nu?

Neemt u dan direct contact op met uw zorgcoördinator. Uw zorg is té belangrijk om er ontevreden over te zijn. Want uw zorg is onze zorg!

Ik ga op vakantie en wil mijn zorghulp meenemen. Is dit mogelijk?

In overleg is bijna veel mogelijk. Het is wel belangrijk om de wisselmomenten goed in de gaten te houden, want een wissel vindt om logistieke redenen altijd plaats in Nederland.

Heeft u verder nog vragen? neem dan gerust contact met ons op.

Waarom kiezen voor De Zorgheuvel?

Gekwalificeerde en betrokken zorgverleners.
Aandacht en hulp die 100% aansluit bij uw zorgbehoefte.
Gratis en zorgvuldige intake.
Geen wachttijden.
Hulp bij aanvragen PGB.
Landelijke dekking.

Nieuws & Actueel

» lees verder